A történet valahol 2003 körül kezdődött, az épp aktuális barátomnak volt egy 1.6 dízel E Kadett-ja.
Szép dög volt , bár kissé hendikepes- elszúrták a fényezést és rózsaszín lett . De én azért szerettem a kis kormost.
Nem volt egy tuningverda ő sem, GSI lökhárítók és fékek, ennyi volt az extra , no meg néha a füstcsavar állítgatásával bohóckodtunk, hogy jobban menjen.
Ezen tanultam meg vezetni. Hajtottam egy darabig jogsi nélkül aztán 2007-ben levizsgáztam, mert már untam a kommandózást a kertek alatt.
Ekkortájt ismertem meg Kojakot, a rettenetest. Eredmény: akut kétoldali Opel mánia Kadett becsípődéssel.
Időközben elkezdtem keresgélni autót, mindenképp sajátot szerettem volna és mindenképp ilyet. Rengeteg keresgélés után találtam rá a Kadi-ra, 2009 novemberében.
Last minute vásárlás lett mert csak megnézni mentem Pestre, de némi felületes szemlélődés után tudtam hogy nem szabad otthagyni. Annyira meghatódtam, hogy hazafele majdnem végig bőgtem az M7-est.
160.000 ft -ért vásároltam, igaz nem volt érvényes műszakija, de miután hazahoztam csont nélkül átment.
A kis drága 1.6 benzin 75 paci, belsejét tekintve hibátlan gyári állapotú. Minimális költségeim voltak vele kezdetben: egy új akksi, olajcsere ,szűrők, kuplungbowden. 45000 km után vezérlést is cseréltünk biztos ami biztos alapon...
Aztán lassacskán előjöttek a komolyabb bajok az intenzív használattól : váltó+ féltengely csere .Így elkaristoltunk egy darabig.
Aztán jártam vele Budapestre dolgozóba, kemény hidegben hajtottam szegényt -hengerfejes lett . Szerencsére nem volt nagy a baj, síkba köszörülés és a tömítések cseréje megoldotta a problémát, azóta jó.

Nemsokára egy nagyobb projekt veszi kezdetét, mert megindult a hátulján a rohadás elég rendesen.
Ívek, belső doblemez kuka, küszöbök szintén, szóval lesz rajta munka bőven. És a tipikus Kadett betegség még a tetőkárpit (én már vettem bele egyet de az is megfáradt)
Tervben van egy új fényezés, alufelnik, stb. Remélem még sokáig támadunk együtt.Special thanxxx to:

Kojak
B.I.G.
Egykuty

Kadettos cuccokért, szerelési munkálatokért, barátságokért, miegymásosságokért?